Silakkalaatikko (ohje täältä)
1 kg perunoita
1 sipuli
300 g silakkafileitä
3 dl maitoa (laitoin n. 2 dl maitoa ja lisäksi 3 dl vettä)
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
maustepippuria (laitoin kokonaisia)
Kuori ja viipaloi potut ja sipuli. Voitele vuoka, lado perunat, sipulit ja silakkafileet (paloiteltuina tai ei - vähemmällä pääsee kun ei paloittele) vuokaan, ripottele mausteet väliin ja kaada päälle neste-vehnäjauhosuurus. Paista 175 asteessa n. 1-1½ tuntia.
Kaneli"ässät" (n. 40 koopeeäl, Pirkan ohje)
200 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmuna ja jauhot + leivinjauhe. Jaa taikina n. 40 palaan, pyörittele palat tangoiksi ja pyöräytä ne kaneli-sokeriseoksessa. Muotoile ässiksi. Vinkki: kaneli-sokeriseosta kannattaa käyttää pötköjen muotoilussa apuna. Jauhoja älä käytä, sillä jauhoiseen pintaan ei kaneli-sokeri tartu. Paista 200 asteessa n. 7-10 min.
Ässät ei olleet ainoat joiden taikina oli vähän turhan löysää. Leipä lässähti taas:
Korjasin tuon otsikon. Ilmeisesti kolme konsonanttia peräkkäin on mulle liian vaikeaa.
3 kommenttia:
Nam! Ihanaa!:)
Tommoset ässäthän saattas ehkä sopia ristiäispöytäänki...?
Ihan vähän sitä ajatellen noita kokeilinkin :) Mutta tarvii kyllä kokeilla vielä uuestaan, olis kiva jos nuo joltain kirjaimelta näyttäiski :D
Voi sua ihanaa Sussu-tätiä:)
Minusta nuo oli oikein söpöjä!
Lähetä kommentti