Parvekekausi piti tietysti avata juhlallisesti - muutenkin kuin kuivattamalla siellä pyykkiä - ja eilen syötiinkin sitten oikein kesäisesti lohta (taas), uusia perunoita ja jälkiruuaksi supernopeasti valmistunutta mansikkakakkua. Kunnon hömppäisen kesäfiiliksen aikaansaamiseksi kakun kanssa katettiin pöytään pienet mummokokoiset kahvikupit ja hopealusikat. Huomaa myös pitsiliina, joka ei ehkä ole aivan linjassa muun sisustuksen kanssa, mutta joka voitanee hyväksyä parvekepöytää somistamaan. ;)
Käytin kakkuun enimmäkseen ruisjauhoja. Vähän jännitin lopputulosta, mutta pohjasta tuli kuitenkin oikein pehmeä ja ehkäpä vain maukkaampi kuin vehnäjauhoista tehtynä. Kakun mansikat, samoin kuin syödyt potut, ovat luomua tuusulalaiselta tilalta. Väittäisin, että luomumansikat ovat tavallista mansikkaa maukkaampia, tosin työläitä perkata pienen kokonsa vuoksi.
Nopea mansikkakakku
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Täyte ja päällinen:
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
Kostutus:
n. 1½ dl appelsiinimehua
Vaahdota sokeri ja kananmunat hyvin, lisää nopeasti sekoittaen jauho-leivinjauheseos. Levitä kevyesti öljytylle leivinpaperille pellille, paista 225 asteessa n. 5 min. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta osat appelsiinimehulla ja laita kerrosten väleihin ja kakun päälle löysähköä kermavaahtoa ja mansikkasiivuja.
1 kommentti:
Nam nam, näyttääpä lohi nätiltä ja kakku makialta!!
Lähetä kommentti