7.2.2010

"Ei vain maukasta vaan yllätysmaukasta!"

Uhosin tuon edellisen lopussa tekeväni pottumuusia. Tein, ja tuli sen verta makoisaa että jaan "ohjeen" täälläkin. (Rehellisyyden nimissä on kerrottava, että on meillä syöty kaikenlaista pahaakin viime aikoina.) Laitoin nimittäin muusiin palsternakkaa, ja voi kuinka se antoikaan ihanan vähän makean säväyksen muusille. Vielä kun vaihdoin tavallisesti käyttämäni maidon kasvisliemeen, tuli muusista hieno makean ja suolaisen kombinaatio.

Yllätysmaukas palsternakka-perunamuusi (n. 3 annosta)

3-4 jauhoista perunaa
2 isoa palsternakkaa
vettä
kasvisliemikuutio tai -jauhetta
1 rkl voita

Kuori ja pilko potut ja palsternakat. Keitä kunnolla pehmeiksi kasvisliemessä. Kaada vesi pois, mutta ota siitä vähän talteen. Soseuta juurekset haluamallasi välineellä (muusinuija tai sähkövatkain), lisää sen verran keitinlientä että tulee sopivaa ja mausta nokareella voita.

Ei kommentteja: