23.5.2010

Lanttua kakussa

Sarjoissamme "Kun ei osaa kieltäytyä herkuista, pitää tehdä terveellisiä herkkuja" ja "Leivotuttaa, mutten jaksa lähteä kauppaan, joten tehdään siitä, mitä kaapista löytyy": kakku, jossa on lanttua. Ei heikkohermoisille tai ennakkoluuloisille. Uusista makuyhdistelmistä innostuneet - kokeilkaa ihmeessä. Hyvää tämä on, oikeasti. Jokin vaikkapa kinuskinen kuorrutus voisi passata tähän myös hyvin. Mää en jaksanu.


Alemmasta kuvasta piti tulla taiteellinen ja hieno "Kakkupala kahvikupin päällä" -asetelma, hohhoo!

Lanttukakku
(1 suuri tai 2 pientä)

n. 5 dl lantturaastetta (n. 1 keskikokoinen)
5 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
1 tl kanelia
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
4 dl sokeria
3 dl rouhittuja pähkinöitä
3 dl rusinoita (Näitä meillä ei ollut, mutta kannattaa ihan ehdottomasti laittaa - nyt kakkua syödessä koko ajan odottaa, että milloin niitä rusinoita oikein tulee.)
n. 3 dl öljyä
4 munaa
(loraus maitoa)

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon märät. Jos taikinasta tulee liian paksun oloista, lisää vähän maitoa. Kaada taikina yhteen tai kahteen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 180 asteessa vajaa tunti (pienet kakut) tai 150 asteessa n. 1½ tuntia (iso kakku). Tarkista kypsyys pitkällä tikulla, ja peitä kak(k)u(je)n pinta, jos uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.

3 kommenttia:

SakariSokeri kirjoitti...

No huh huh, tää kuulostaa jo meleko järkyttävältä :-O. Pakko vissiin kokkeilla joskus ku kehut. Taijampa tehä loppukesästä nauriista, jos ne kasvaa, ku ei saja.
Kiva ku kävit, tuuppa uuvelleenki. Lissään sutki mun listalle :)

Sussu kirjoitti...

Nojoo, tätä vois lähinnä kai kutsua kakukkeeksi. ;) Mutta menee kyllä aivan hyvin semmosena arkiherkkuna.

SakariSokeri kirjoitti...

Ei muuten kasvanu nauriit. Mato söi. Onneksi vissiin...;D