Marttojen kasvisruokakurssilla tehtiin vaikka mitä. Yksi ehdoton suosikki oli kaalipihvit, jotka kaikessa yksinkertaisuudessaan menee näin:
Kaalipihvit
n. 1 kg kaalta
4-5 kananmunaa
yrttisuolaa
meiramia tai timjamia
Suikaloi kaali noin sentin suikaleiksi. Höyrytä tai keitä vesitilkassa puolikypsäksi. Anna jäähtyä, sekoita joukkoon munat ja mausteet. Paista voissa pannulla kypsäksi molemmin puolin tai paista vain puoliksi ja kypsennä loppuun uunissa 175 asteessa noin 10 min.
Kaveriksi kasviskastike:
1 tlk kermaviiliä
1 pieni punainen paprika
n. ½ dl kapriksia
viitisen senttiä purjoa
yrttimausteita ja suolaa
Sekoita silputut paprika ja purjo sekä kaprikset kermaviiliin ja mausta. Tosi hyvää.
Passaa hyvin pottumuusin ja porkkanaraasteen kanssa - jotka muuten yhdessä saivat aina aikaan oksennusreaktion lapsena. Nyt ne menee alas jo samallakin lautasella (mutta mielellään ei samassa haarukallisessa), etenkin kun porkkanaraaste on ryyditetty rusinoilla. Vedin tuota raastetta eilen varmaan litran verran iltapalaksi. (Eikä tullu kalliiksi!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti