31.10.2009

Retkiruokaa ruokapöydän ääressä

Testasin eilen ensimmäistä kertaa reseptiä Retkiruokaa-kirjasta, joka tupsahti postiluukusta yhteisenä synttärilahjana. Retkelle emme tosin lähteneet, vaan söimme tuotoksen ihan normaalisti kotona. Pitäisi kyllä useamminkin tehdä ruokia ohjeiden mukaan, koska reilusti sovelletut tai peräti omakeksimät ruuat tuppaavat olemaan aina toistensa kopioita. Tämä ei ollut - en esimerkiksi varmaan koskaan olisi tullut laittaneeksi salaattiin kikherneitä. Määrissä tosin en ollut aivan tarkkana, vaan heittelin aineksia vähän summamutikassa.


Halloumisalaatti (3-4 annosta)

200g halloumijuustoa
50g (noin ruukullinen) rucolaa
1 ruukku tammenlehväsalaattia (eipä löytynyt -> jääsalaattia)
100 g sokeriherneitä (Korvasin pakasteherneillä, kaupan sokeriherneet kun olivat peräisin Keniasta ja Tansaniasta. En kylläkään tiedä, onko pakasteherneetkään sen parempi vaihtoehto...)
½ purjo
1 punainen paprika
100 g cashewpähkinöitä
100 g kikherneitä (säilyke)

Revi salaatit, pilko paprika ja purjo ja sokeriherne (tai sulata pakasteherneet). Huuhtele ja valuta kikherneet. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kippaa lautasille. Viipaloi halloumi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista öljyssä kauniin ruskeiksi. (Tai jos keittiösi on varusteltu niin, että parilointi on mahdollista, niin pariloi viipaleet.) Lisää juustot annosten päälle.

Ohjeessa ei ollut mainintaa kastikkeesta, mutta maustoin annoksia vielä suolalla ja mustapippurilla ja lorautin päälle vähän öljyä.


Tältäkin annos voisi näyttää...

Ei kommentteja: