30.1.2010

Maailman paras pannukakku

Jatketaan nyt vaatimattomasti nimettyjen ohjeiden kanssa vielä. Tämän olen joskus kopioinut jostain äidin reseptiarkistosta, jossa se jo tunsi nimen "Maailman paras pannukakku". Taikinan salaisuus on voissa, joka tekee pannarin pinnasta aivan ihanan rapean. Kuvan kaakkuun erehdyin sotkemaan grahamia ja vehnäleseitä - ei tullut ihan niin hyvää kuin yleensä. Laitankin ihan alkuperäisen ohjeen, ja jos uskaltaa, niin osan vehnäjauhoista voi yrittää korvata jollain täysjyväisemmällä.


Maailman paras pannukakku

8 dl maitoa
1 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
n. 100 g sulatettua voita

Sekoita leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri jauhoihin. Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja kaada hyvin sekoittaen jauhojen päälle. (Itse olen tavannut sekoittaa jauhot kerralla nesteeseen, jolloin taikinaan jää jauhopaakkuja, joita ei tahdo saada millään pois.) Lisää sokeri ja voi. Paista 200 asteessa puoli tuntia.

Ei kommentteja: