30.5.2010

Katkarapusalaatti 1.0

Tein eilenillalla katkarapusalaattia, joka oli ihan hyvää. Jotain salaatista jäi kuitenkin vielä uupumaan - jos keksit, millä tämän täydellistää, niin kerro. Jotain ytyä ehkä pitäisi vielä olla. Tai jotain kovaa, pähkinää ehkä? En tiiä. Valkosipulimarinoidut katkikset ja paljolti hunajamelonilta maistunut halpa galiameloni, jota poimin kaupasta mukaan, olivat kyllä hyviä.



Katkarapusalaatti (2 annosta pääruuaksi)

1 pss isoja katkarapuja (pakaste)
n. ½ dl oliiviöljyä
n. 1 tl omenaviinietikkaa tai balsamicoa
3-5 valkosipulinkynttä
chiliä maun ja chilin laadun mukaan
1 tl mustapippuria
2 ruukkua salaattia (tässä jää- ja romainesalaattia)
½ makea meloni
n. 75 g (puolet 150 gramman palasesta) fetaa tai vastaavaa
tarjoiluun balsamicokastiketta (kaupasta löytyy)

Marinoi ensin katkaravut: Sekoita keskenään sulatetut katkaravut, oliiviöljy, viinietikka, pieneksi silputtu valkosipuli, chili ja mustapippuri. Anna maustua ainakin 30 min. Revi salaatti kulhoon ja sekoita joukkoon reiluhkoiksi palasiksi leikattu meloni, murusteltu feta ja katkaravut marinadeineen. Tarjoa patongin ja balsamicokastikkeen kanssa.

Juomapullossa oli muuten ihmeellinen matemaattinen teksti:


Nii-in, 0,75 litraa on vähemmän kuin litra mutta enemmän kuin puoli litraa. Hmm...

Ei kommentteja: