23.5.2010

Oikiaa ruokaa

Kunnon kotiruuan tekeminen ja syöminen tekee onnelliseksi - tuntuu siltä, että elämä on hallinnassa.


Tänään tein ensimmäistä kertaa ikinä oikeaa lihakeittoa. Laitoin lihan, jossa oli vielä luut ja kaikki*, kiehumaan puolilta päivin, ja puoli kolmen aikaan keitto oli valmista. Väittäisin, että silti homma oli hyvinkin simppeli, ja lopputulos ihan mainio. Tajusin vielä syödessä, että kaikki raaka-aineet mausteita lukuun ottamatta olivat luomuruokapiiristä, joten eväs oli kaikin puolin laatuisaa: puhtaita, selviä makuja. (Ja selviä palasia: kouluruokalan mössöksi ehtineet keitot vähän iljettävät vieläkin, vaikka olenkin yleensä sitä mieltä, että kouluissa tarjottava ruoka on ihan hyvää.)

Ohje oli pääpiirteissään Pirkan (taas), joten en sitä nyt tässä toista.

* Myös läski. Ja seuraa tunnustus: minusta läski lihassa on hyvää, enkä karsi sitä pois.

Ei kommentteja: