5.7.2010

Yhä ylös yrittää

Kokeilin taas saaristolaisleipää. Aina se edellistä kertaa paremmin onnistuu, kato vaikka.


1. Väärät maltaat.


2. Oikeat maltaat, mutta likilaskuiseksi jäi silti.


3. Tälläkin kertaa oikeat maltaat (sama pussi nääs), eikä olla enää edes koveria!

-> Ollaanko kerralla 4 jo plusnapaisia??!

Töin kahvinkeitto- ja mässynhankintaviikko verukkeenani kokeilin myös siitä Hans Välimäen kirjasta Hanna-tädin kakkuja. Tulevat muuten helposti! Tein puolitoistakertaisen annoksen ja vähän sormeilin reseptiä muutenkin. (Arvaatko? Noh, lisäsin ruisjauhoja... ja vähän vaniljasokeria ropsautin sekaan myös.)

Hanna-tädin kakut (2 tai 3 pellillistä)

100 g voita (150 g)
1 dl kermaa (1,5 dl)
1,5 dl sokeria (2,25 dl)
1 tl leivinjauhetta (1,5 tl)
2,5 dl vehnäjauhoja (n. 3 dl vehnää + 1,25 ruista, jouduin siis laittamaan jauhoja enemmän kuin ohjeessa oli, koska taikina jäi tosi löysäksi)
1,5 dl perunajauhoja (2,25 dl)
(1,5 tl vaniljasokeria)

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. (Laiskan leipurin unelma! Sulata voi ja tee taikina vielä teflonkattilassa, niin tiski sujuu kuin tanssi vain! Jos siis tanssi mielletään sujuvaksi asiaksi...) Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja aseta pellille leivinpaperille. Keksit eivät kovin hirveästi leviä uunissa, joten ihan hirveän suurta hajurakoa ei tarvitse jättää. Minä sain pellille menemään 20 kakkusta. Paista 200 asteessa n. 10 min.

Tuomio: Ihan hyviä joo, mutta mausteisiin makuihin tottunut nykysuu kaipaa ehkä jotain. Kaardemumma voisi olla hyvä lisä, ehkä myös sitruunaa voisi miettiä. Seuraavalle kahvinkeittoviikolle ohjelmassa siis Hanna-tädin kakut 1.2.

2 kommenttia:

SakariSokeri kirjoitti...

No upialtahan tämä viimesin jo näyttää! Tuohon mätiä tai sienisallaattia päälle :p.
Mulla ei onnistu leivistä ku perunarieska, sämpylätki voi heti suosiolla lahajottaa pesiskouluun...

Sussu kirjoitti...

Mätitahnaa vähän suunnittelinkin ostavani. Tai graavaavani lohta päälle! Mm...

Mää oon aina kuvitellu olevani hyvä sämpylänleipoja, mutta nyt viimesimmät on kyllä ollu aika kovia. Tai vähintäänkin ne kovettuu tosi äkkiä. Millähän sais sämpylöistä vähän paremmin säilyviä?