25.9.2010

Kangasrouskut

Facebook- ja puhelinkonsultoinnin avittamana päätettiin lähteä vielä tänään aamuvarhaisella (heräsin seiskalta ja tein teeleipiä!) hakemaan kangasrouskut mehtästä pois. Ja niitähän oli.


Muutama tatti löydettiin myös, ja reissun kohokohta oli, kun bongasin sammalen seasta muka korvasienen, joka olikin pieni sievä rypäs suppiksia. Paikka merkittiin muistiin - ehkä syksyn mittaan suppiksia löytyy samasta paikasta enemmänkin.

Hauskaa oli myös, että peräti kaksi paria lenkkeilijöitä rupesi puhuttamaan meitä mahtavan sienisaaliin johdosta. Saatiin ohjeita mm. suolasienten laittamiseen. Ehkä voisi kokeilla - noista sienistä kun riittää kuitenkin monenmoiseen. Raporttia ehkä seuraa. Nyt suihkuun!


Tämmönenki nähtiin.

4 kommenttia:

Kälytys kirjoitti...

Mahtava saalis! Mitäs aiotta niistä taikoa? Kokkeilkaa tehä sienisalaattia, ja laittakaa kuvia, niin voin täälä kuolata... Siis sitä mihin tullee pilkottuja sieniä ja sipulia ja kermaa. Harvinaista herkkua ja tulee lapsuus mieleen!

Sussu kirjoitti...

Tein suolasieniä! Raportoin ehkä lähiaikoina, kunhan jaksan. Eikös suolasienistä juuri voi sienisalaattia tehä? :) Mulle koko suolasieni- ja myös sienisalaattiasia on suht vieraita, mutta pitää kyllä kokeilla. Pääasiassa tekis mieli käyttää nuo sienet johonki "oikeaan ruokaan", jotta niitten keräämisellä oikeasti säästäis rahaa. Mutta siis kyllä sienisalaattia tosiaan vähän ajattelin koklata.

SakariSokeri kirjoitti...

Suolasikko nää ne kaikki? Mää laitan ylleensä keitettynä ja pieneksi pilikottuna pakkaseen ja paan sitte jauhelihataikinan sekkaan. Mennee penikoillekki ihan täyvestä ;)

Sussu kirjoitti...

No suolasin ku oli niin iso purkki, että sinne vaan meni ja meni. Oli tarkotus pakastaaki osa, mutta toisaalta eipä meijän pakastimeenkaan ees mahtuis...

Meillä onneksi kaikki talouden asukkaat syö sieniä mielellään, nii ei tartte kätkiä niitä mihinkään. :)