2.10.2010

Pelastajapasta

Kävin torstaina istumassa töissä puolisentoista tuntia, kunnes totesin, että sen verran on kurja olo, että on parempi lähteä kotiin potemaan. Nälkähän siinä vaiheessa aamupäivää kuitenkin jo oli, joten ruinasin A:ta tekemään jotain nopeaa ruokaa. Huutelin itse ohjeita sohvan pohjalta (ja taisinpa nukahtaakin jossain välissä), ja yhteistyöllä saatiinkin melkoista herkkua lautasille. Olin totta puhuen itsekin vähän epäluuloinen ruuan onnistumisesta - siihen kun käytettiin vain kaikkea, mitä jääkaapista nyt sattui löytymään. Mutta joskus onnistuu yllättävästi.


Pelastava mitä nyt jääkaapista löytyy -pasta (2 annosta)

kahden hengen annos pastaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
puolikas kasvisliemikuutio
n. puoli prk (kymmenisen kappaletta?) aurinkokuivattua tomaattia
kourallinen oliiveja
n. 1 - 1½ dl maustamatonta jukurttia
mustapippuria
oreganoa
sinihomejuustoa

Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä pannulla. Laita tässä välissä pastavesi kiehumaan. Lisää kastikkeeseen tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Hauduta pastan keiton ajan. Lisää 2 - 3 palaseen viipaloidut aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja jukurtti. (Jukurtti voi kuulostaa oudolta, mutta sitä kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla, sillä se pyöristää kivasti muuten melko voimakkaita makuja.) Mausta. Tarjoile kastike pastan kanssa ja ripottele päälle sinihomejuustomuruja.

Uskon muuten vahvasti, että tämä ruoka oli myös iso osasyyllinen siihen, että perjantaina olin taas töissä ihan hyvinvoivana. (Tosin nukuin myös useamman tunnin päikkärit ja vielä yhdeksän tuntia yöunia päälle.) Tarkoitukseni oli lähteä tänään vielä töihin Turkuun tiedemessuille, vaan en sitten kuitenkaan uskaltanut lähteä, koska perjantaina oli jossain välissä vähän sellainen olo, että olisi kuume nousemassa. Noh, ei se noussut, eikä tänään tunnu enää missään mitään. Turussa olisi samassa paikassa ollut myös ruokamessut, joiden väliinjääminen harmittaa kovasti. Pööh.

Ei kommentteja: