Auringonkukansiemenlevite
1 dl auringonkukansiemeniä
2 valkosipulinkynttä (tai vaikka 3-4)
4 aurinkokuivattua tomaattia
kymmenkunta tuoretta basilikanlehteä
½ tl suolaa
1 tl omenaviinietikkaa
vettä
Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi, siirrä kulhoon. Kuori valkosipulinkynnet, pilko ne pariin osaan ja paista pannulla tomaattien öljyssä, kunnes sipulit ovat vähän pehmenneet ja saaneet väriä. Soseuta sauvasekoittimella siemenet, valkosipuli, tomaatit ja basilika tahnaksi. Lisää etikka, suola ja vettä sen verran, että tahnasta tulee sopivan paksua leivälle levitettäväksi. Maistele ja lisää esim. mustapippuria tai chiliä jos maku tuntuu liian pliisulta.
Tätähän voisi kokeilla ehkä myös peston tapaan spagetin maustamisessa, hmm... Tahnasta pitäisi varmaan tehdä vähän löysempää esim. öljyä lisäämällä, ja tomaattiakin voisi ehkä olla reilummin. Ehkä seuraavaksi pitääkin tehdä ihan pestoa itse, kunhan basilikaviljelmät parvekkeella vähän vielä kasvavat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti