24.7.2009

Parvekekauden avaus: lohta, uusia pottuja ja mansikkakakkua

Pitkään olin sitä mieltä, että näin väliaikaisessa asumisratkaisussa ei kannata panostaa parvekkeen laittamiseen. Kun kesä on kuitenkin ollut varsin kaunis, olisi mukava jos olisi paikka, jossa voisi vähän nauttiakin ulkoilmasta (muukin kuin lenkkipolku ja työmatkat). Niinpä parvekkeelle laitettiin pieni musta taittopöytä ja -tuolit ja valkoinen penkki lokoisampaa oleskelua varten.




Parvekekausi piti tietysti avata juhlallisesti - muutenkin kuin kuivattamalla siellä pyykkiä - ja eilen syötiinkin sitten oikein kesäisesti lohta (taas), uusia perunoita ja jälkiruuaksi supernopeasti valmistunutta mansikkakakkua. Kunnon hömppäisen kesäfiiliksen aikaansaamiseksi kakun kanssa katettiin pöytään pienet mummokokoiset kahvikupit ja hopealusikat. Huomaa myös pitsiliina, joka ei ehkä ole aivan linjassa muun sisustuksen kanssa, mutta joka voitanee hyväksyä parvekepöytää somistamaan. ;)

Käytin kakkuun enimmäkseen ruisjauhoja. Vähän jännitin lopputulosta, mutta pohjasta tuli kuitenkin oike
in pehmeä ja ehkäpä vain maukkaampi kuin vehnäjauhoista tehtynä. Kakun mansikat, samoin kuin syödyt potut, ovat luomua tuusulalaiselta tilalta. Väittäisin, että luomumansikat ovat tavallista mansikkaa maukkaampia, tosin työläitä perkata pienen kokonsa vuoksi.

Nopea mansikkakakku


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl ruisjauhoja

½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Täyte ja päällinen:
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria


tuoreita mansikoita

Kostutus:
n. 1½ dl appelsiinimehua


Vaahdota sokeri ja kananmunat hyvin, lisää nopeasti sekoittaen jauho-leivinjauheseos. Levitä kevyesti öljytylle leivinpaperille pellille, paista 225 asteessa n. 5 min. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta osat appelsiinimehulla ja laita kerrosten väleihin ja kakun päälle löysähköä kermavaahtoa ja mansikkasiivuja.


1 kommentti:

Irina kirjoitti...

Nam nam, näyttääpä lohi nätiltä ja kakku makialta!!