Kesäkurpitsakakku Sussun kaapin mukaan sovellettuna
Kakku:
n. 2,5 dl kesäkurpitsaraastetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1-1,5 dl grahamjauhoja
0,5 tl kanelia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl sokeria
(loraus tyrnisiirappia)
1,5 dl pekaanipähkinöitä
1,5 dl kuivattuja karpaloita
n. 1-1,5 dl öljyä
2 munaa
Kuorrutus:
tomusokeria
vettä
marjamehutiivistettä väriä antamaan
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Sekoita leivinjauhe, sooda, kaneli ja suola jauhoihin, ja sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään, pähkinät reiluksi palasiksi pilkottuna (onnistuu ihan käsin, ei tarvihe leikkuulautaa sotkea, jee!). En ole aivan varma käyttämästäni jauhomäärästä, mutta suosittelen laittamaan ennemmin enemmän kuin vähemmän, jotta kakku kypsyy kunnolla. Kesäkurpitsasta tulee kuitenkin mehevyyttä kakkuun. Kaavi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa vajaa tunti. Itselläni taisi kakun kypsymiseen mennä n. 45-50 min.
Tee halutessasi jäähtyneen kakun päälle koristeraidat tomusokerista ja vedestä ja laita kuorrutukseen n. ruokalusikallinen mehutiivistettä väriä antamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti