3.9.2009

Juureva pihvi

Meillä on ollut viime aikoina kaapissa enemmän pottua kuin ehkä koskaan, joten olen tarmokkaasti yrittänyt keksiä kaikenlaista perunaruokaa. Viimeisimpänä tein Yhteishyvän Ruokalehdestä (numero 9/03, olen ollut reipas arkistoija!) bongaamiani kasvis-perunapihvejä, jotka olivat yllättävänkin hyviä. Muutin ohjetta hieman, lisäsin mm. mausteita, joita alkuperäisessä ei ollut oikeastaan lainkaan. Itse söin näitä salaatin kanssa, mutta pihvit käyvät varmaan lisäkkeestäkin, jos haluaa tuhdimman aterian.


Peruna-porkkanapihvit (4 annosta, n. 12 kpl)

1 dl leseitä (minulla vehnä-)
1 dl vettä
3 keskikokoista perunaa raastettuna
2 isohkoa porkkanaa raastettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl timjamia
3 rkl vehnäjauhoja

Laita leseet likoamaan veteen siksi aikaa kun raastat porkkanat ja perunat ja silppuat sipulit. Sekoita kaikki aineet keskenään. Vehnäjauhojen määrää kannattaa vähän säätää oman tuntuman mukaan, itselläni sitä meni vähän enemmän, sillä raasteista tuntui irtoavan aika paljon nestettä. Paista ohukaispannussa rasvassa tai vaihtoehtoisesti uunissa 200 asteessa 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja: