Punaviinimarja-marenkitorttu
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 keltuainen
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
vajaa 1½ dl grahamjauhoja
reilu tl kaardemummaa
Täyte:
1 valkuainen
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 3dl viinimarjoja
Vatkaa voi ja sokeri, lisää keltuainen ja kokonainen kananmuna. Sekoita kuivat aineet joukkoon. Laita kaardemummaa vielä vähän lisää, koska se on niin hyvää. Vatkaa marengin valkuainen ja sokerit keskenään, kääntele joukkoon viinimarjat. Pakastemarjat kannattaa ottaa sulamaan vähän aikaisemmin, jotta marengista ei tule ihan liian jäykkää käsiteltävää. Voitele irtopohjavuoka ja laita taikina vuokaan. Levitä marja-marenkiseos varovasti taikinan päälle. (Kannattaa kipata marenkia suoraan kulhosta jo ympäri piirakkaa, sillä etenkin jäisistä marjoista tehtynä se on niin kovaa, että sitä levittäessä lähtee helposti pohjataikinakin luistelemaan.) Paista 175 asteessa n. 35-40 minuuttia, kunnes marenki on saanut väriä ja sitten vielä vähän lisää, sillä marjojen vuoksi piirakka jää helposti vähän löysäksi. Heitä tarvittaessa foliota päälle estämään liikaa tummumista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti