27.9.2009

Hiljainen suklaamuffinssi

Eilen A:n 24-vuotissyntymäpäivä, tänään omani. Sovimme, ettemme osta toisillemme lahjoja, mutta jotain pientä kivaa halusin värkätä. Niinpä nousin aamulla leipomaan suklaamuffinsseja (eikä yhtään ollut oma lehmä ojassa, hoho). Ohjeen otin Olivia-lehdestä, mutta muutin ohjetta vähän lisäämällä pohjataikinaan kaakaojauhetta ja maustamalla kuorrutuksen rommilla. Resepti oli siitä näppärä, että se ei vaadi sähkövatkaimen käyttöä, joten päivänsankari ei herännyt. Tosin täytyy sanoa, että eipä tuo ole ennenkään heräillyt aamuisiin hääräilemisiini, sähkövatkainta ja sauvasekoitinta kärsii huudattaa aamusta asti.

Suklaamuffinssi featuring kurkkupäällysteiset ruislimppuviipaleet.

Puolitin ohjeen, koska pakastimesta löytyy edelleen melko paljon pullaakin, ja tuloksena syntyi neljä suurta muffinssia. Alkuperäisessä ohjeessa suklaata käytetään yhteensä 250 g, tätä varten ostin Pandan tummasuklaisen levyn, jonka paino oli varsin sopivasti 130 g.


Kuten kuvasta ehkä huomaa, muffinssit on paistettu silikonivuoissa, jotka ovat varsin näppäriä. Tosin se paperivuoka muffinssin ympärillä on ihan kiva, joten välillä voisi ostaa niitäkin.

Suklaamuffinssit

n. 80 g eli 5 riviä tummaa suklaata
50 g sulatettua voita
1 muna
0,5 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,25 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
n. 50 g eli 3 riviä suklaata
25 g voita
vajaa 1 dl tomusokeria
1 rkl rommia
nonparelleja tms.

Sulata voi. Rouhi suklaa reiluiksi palasiksi. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Lisää jäähtynyt voi ja ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele lopuksi joukkon suklaarouhe. Nostele taikina vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorrutusta varten sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää rommi ja tomusokeria niin paljon että saat seoksesta helposti levitettävän. Levitä vielä hieman lämpimien muffinssien päälle. Ripottele päälle nonparelleja tai alkuperäisohjeen mukaisesti Marianne-rouhetta.

Syö, ja muistele jälkeenpäin lämmöllä. Nyyh, ne meni kaikki jo!

Ei kommentteja: