23.9.2009

Kanelia ja kaardemummaa

Kysymys: Kun aamulla kahdeksalta on tarkoitus mennä verikokeeseen, jota ennen pitää olla kymmenen tuntia syömättä ja juomatta, mitä tehdään edellisenä iltana yhdeksän aikoihin?

Vastaus: Vedetään napa täyteen tuoretta korvapuustia ja kuumaa kaakaota.


Pullat tehtiin rakkaudella, pitkään vaivaten ja kohottaen. Välissä on voita, kanelia ja fariinisokeria, päällä raesokeria, joka on muuten muuttanut kanssamme Espoosta Keravalle. Ja muuttaa ehkä vielä toisenkin kerran (kuka ties minne), kun tämä asunto joskus jää taakse.

Kaakauhun käytetään kupillista kohti 2 tl tummaa kaakaojauhetta, saman verran tummaa sokeria ja 2 dl maitoa, jotka tarmokkaasti sekoitetaan kattilassa ja kuumennetaan höyryäväksi. Sekaan voi lorauttaa rommia.

Tuppaan usein ahnehtimaan kaikenlaista myöhemmin harmittavaa yksin ollessani, joten pyysin A:ta kieltämään minua syömästä puusteja yksinäni ja kysymään aina kotiin tullessaan: "Ethän ole syönyt pullaa?". Lupaan sen nyt täälläkin - näitä syödään maltillisesti aamukahvin kanssa, ei ohimennen viittä gradun väännön ohessa.

3 kommenttia:

Irina kirjoitti...

Nam nam.. En olekaan koskaan tajunnut käyttää korvapuusteihin fariinisokeria! Ja meilläkin raesokeri on muuttanut vissiin Oulun Linnanmaalta Toppilaan ja Myllytulliin ja nyt päässyt vielä näkemään Helsinkiäkin :D Ei kai sitä muuhun oikein voi käyttää kuin pullaan...??

Mari kirjoitti...

Tuo fariinisokeri on varmasti loistava idea! Meillä on muuten jostain syystä 4 purkkia raesokeria... ei oo hirmu monikäyttöstä, ja pullaakaan ei voi joka päivä leipoa, vaikka aina se gradun teon hakkaa.

Sussu kirjoitti...

En muista mistä tuon fariinisokeri-idean löysin, omani se ei kuitenkaan ole. Oli muuten varsin herkullista, kun voi ja fariinisokeri oli uunissa vähän valunut pois pullien sisältä pellille ihanaksi toffeemaiseksi mössöksi. Piti kaapia suuhun ennen kuin laitoin paperit roskiin :P

Raesokerille ei tosiaan oo paljon muuta käyttöä kuin pulla. Ehkä pitäis olla huolestunu, jos se ei olis kulkenu ja tulis kulkemaan muutoissa mukana: tietää ettei oo ainakaan ihan liikaa pullaa mässyttäny (vaikka pitäähän pullaa syödä aina joskus).

Ja tosiaan - mistä ihmeestä saa aikaa gradulle, kun aina pitää leipoa??