Kinkku-parsakaalipannupizza
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl vettä
Täyte:
2 rkl öljyä
4 tomaattia
1 iso tai 2 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 rkl oreganoa
100 g (kylmäsavu)kinkkua (leikkele)
pieni parsakaali (n. 200 g varsineen)
palanen (n. 50 g ) vuohenjuustoa
n. 150 g kevytjuustoraastetta
tukko rucolaa
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja öljy ja vaivaa taikinaksi. Kohota hyvin. Painele kohonnut taikina öljytyn kakku- tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä pannulla. Lisää kuutioitu tomaatti ja anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes kastike on sopivan paksua (olisko mennyt viitisentoista minuuttia). Mausta mustapippurilla ja oreganolla. Suikaloi kinkku ja viipaloi vuohenjuusto, irroita parsakaalista kukinnot ja paloittele ne vähän pienemmiksi. (Syö kukkakaalin varsi, jos et keksi sille muuta käyttöä.) Kippaa tomaattikastike pohjalle, lado pääälle kinkkusiivut ja parsakaalipalat ja päälle vuohenjuustosiivut. Kruunaa juustoraasteella ja laita uuniin 225 asteeseen n. 15-20 minuutiksi. Tarjoile rucolan kera.
Ja nyt onkin sitten syöty siihen malliin (eilen aamulla pizzanjämät ja suklaamuffinssit aamupalaksi, illalla valtavat burgerit ennen leffaan menoa ja leffassa karkkia), että tänään vedetään aamupalaksi marjoja ja vihreää teetä ja lounaaksi ehkä juureskeittoa. Katumusharjoitukset kutsuvat.
EDIT: Ei, kyllä sitä kahvia tarvii kuitenkin, ilman kofeiinia ei aamu ala. Kahvia ja marjoja, nam.
2 kommenttia:
Leivopa jottain kun täällä on kiva käydä kattomassa, mitä oot keksiny :) Sanoin kyllä Jannelle, että tänä vkl:na en leivo mitään, sillä oon kuukauden aikana työt aloitettuani lihonut jo 2 kg :O
Saamasi pitää :)
Lähetä kommentti