28.9.2009

Pizza vai piiras?

Intouduin muffinssipäivän iltana leipomaan uudestaankin, pizzaa tällä kertaa. Avasin keittokirjan tavalliseen tapaan pizzapohjaohjeen kohdalta ja aloin jo ottamaan jauhopusseja esille, kun huomasin vieressä pannupizzan ohjeen. En ole koskaan tehnyt pannupizzaa, joten vaihdoin lennossa suunnitelmia. Ruuasta tuli muutenkin ihan erilaista kuin aiemmin tekemäni pizzat: tein tomaattikastikkeen itse (kokeneet tomaattikastikkeen tekijät varmaan nauravat partaansa lukiessaan tästä: ei kastikkeeni varmaan ole kunnon tomaattikastiketta nähnytkään) ja käytin täytteeseen parsakaalta, kun pizza näytti muuten jäävän melko vähätäytteiseksi. Tuloksesta tuli vähän piirakkamainen, mutta erittäin hyvä yhtä kaikki: mehukas ja maukas. Ja pizzan päälle saatiin vielä parvekkeelta rucolaa, joka mokoma on kasvanut erittäin kituliaasti koko kesän, mutta tuottaa nyt vielä syksynä synkeimpänäkin satoa.


Kinkku-parsakaalipannupizza

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
3 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl vettä

Täyte:
2 rkl öljyä
4 tomaattia
1 iso tai 2 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl mustapippuria
1 rkl oreganoa
100 g (kylmäsavu)kinkkua (leikkele)
pieni parsakaali (n. 200 g varsineen)
palanen (n. 50 g ) vuohenjuustoa
n. 150 g kevytjuustoraastetta
tukko rucolaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja öljy ja vaivaa taikinaksi. Kohota hyvin. Painele kohonnut taikina öljytyn kakku- tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Silppua sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä pannulla. Lisää kuutioitu tomaatti ja anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes kastike on sopivan paksua (olisko mennyt viitisentoista minuuttia). Mausta mustapippurilla ja oreganolla. Suikaloi kinkku ja viipaloi vuohenjuusto, irroita parsakaalista kukinnot ja paloittele ne vähän pienemmiksi. (Syö kukkakaalin varsi, jos et keksi sille muuta käyttöä.) Kippaa tomaattikastike pohjalle, lado pääälle kinkkusiivut ja parsakaalipalat ja päälle vuohenjuustosiivut. Kruunaa juustoraasteella ja laita uuniin 225 asteeseen n. 15-20 minuutiksi. Tarjoile rucolan kera.

Ja nyt onkin sitten syöty siihen malliin (eilen aamulla pizzanjämät ja suklaamuffinssit aamupalaksi, illalla valtavat burgerit ennen leffaan menoa ja leffassa karkkia), että tänään vedetään aamupalaksi marjoja ja vihreää teetä ja lounaaksi ehkä juureskeittoa. Katumusharjoitukset kutsuvat.

EDIT: Ei, kyllä sitä kahvia tarvii kuitenkin, ilman kofeiinia ei aamu ala. Kahvia ja marjoja, nam.

2 kommenttia:

Irina kirjoitti...

Leivopa jottain kun täällä on kiva käydä kattomassa, mitä oot keksiny :) Sanoin kyllä Jannelle, että tänä vkl:na en leivo mitään, sillä oon kuukauden aikana työt aloitettuani lihonut jo 2 kg :O

Sussu kirjoitti...

Saamasi pitää :)