3.9.2009

Suosikkisalaatti

Tässäpä tämän talouden kestosuosikki, avokado-mozzarellasalaatti. Yleensä varioin ruokia jos vaikka miten, mutta tämän teen yleensä aina samalla tavalla, niin soppelit ovat osaset keskenään. Tosin olen saanut tämän menemään pieleenkin käyttämällä liian raakaa avokadoa (kaupassa kun aika harvoin on tarjolla kypsiä, enkä ole malttanut tarpeeksi kauan kotona kypsytellä). Valitse siis avokado, joka sormella painaessa antaa vähän periksi, aivan löllöpehmeää ei tarvitse olla.



Avokado-mozzarellasalaatti (2 annosta)

1 ruukku jääsalaattia

1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pieni tai ½ iso sipuli
1 avokado
n. 100 g mozzarellaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa

mustapippuria
suolaa

Tee salaatti kulhoon tai suoraan lautasille (jälkimmäistä suositellaan). Revi salaatti ronskeiksi palasiksi, puolita tomaatit, viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi ja paloittele avokado ja mozzarella. Ripsauta päälle mustapippuria ja suolaa ja viimeistele omenaviinietikka- ja rypsiöljylorauksin. Nauti (mutta älä laske paljonko annoksessasi on rasvaa).

(Ja vielä yksi kuva herkkupalleroista. Kaksi on jäljellä - mitähän niistä keksisi?)

Ei kommentteja: