Seuraavassa on lehden ohje ja omat variaationi (ihan ohjeen mukaan en ole tätä kertaakaan tehnyt).
Mustikkakukko
Täyte (2 annokseen):
n. 0,5 l mustikoita
n. 1 rkl perunajauhoja
Sekoita perunajauhot marjoihin, kippaa paistovuokaan odottelemaan kukonnahkaa päälleen...
Pohja (4 annosta):
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten ja jauho-leivinjauheseos. Taputtele marjojen päälle ja pistele haarukalla pari reikää taikinaan.
Pohja, muunnos 1 (2 pientä annosta):
50 g voita
0,5 dl sokeria
reilu 1 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää jauho-leivinjauheseos. Taputtele marjojen päälle. Taikinasta tulee suht pieni, joten se sopii esim. kahvikuppiin tehtyihin annoksiin hyvin, myös jälkiruokakulhoon, mutta tuolloin pohjasta tulee suht ohut ja sen levittäminen voi olla hankalaa.
Pohja, muunnos 2 (2 isoa annosta):
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
n. 2 dl ruisjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta
Vatkaa öljy ja sokeri sekaisin, lisää kananmuna ja sen verran jauhoja (+ leivinjauhe), että taikinasta tulee jotenkuten käsiteltävää. Taputtele marjojen päälle. Tämä taikina saattaa riittää jopa kolmeen annokseen, sillä nyt taikinakerroksesta tuli melko paksu. Tietenkin riippuu myös omista mieltymyksistä, kannattaako tehdä paksu vai ohut taikinakerros - itse tykkään enemmän marjatäytteestä kuin taikinasta.
Paista kukko(j)a 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa halutessasi jäätelön kanssa. Tai ripottele päälle raesokeria, niin saat sitäkin kulumaan joskus johonkin. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti