7.9.2009

Porvoo mielessäin: vuohenjuustosalaatti

Porvoon-reissulla söimme alkupalaksi mielettömän hyvää salaattia, ja halusin kokeilla samanlaista kotona. Parvekkeella koko kesän kasvattamani rucola on nyt alkanut tuottaa satoa, joten nyt oli hyvä hetki Porvoon-uusinnalle. Aivan uskollinen en ollut alkuperäisversiolle, vaan säädin sitä hieman syksyisempään suuntaan mm. paistamalla vuohenjuustoa pannulla ja marinoimalla punasipulit (lähinnä koska ne olivat ihan hirvittävän äkäisiä). Balsamicosiirappia halusin kuitenkin tähänkin versioon aivan ehdottomasti, niin hyvää se oli. Muuten jouduin tekemään vähän kompromisseja: suunnittelin käyttäväni lollo rossoa ja pinjansiemeniä, mutta koska tein salaattia sunnuntai-iltana ja kauppareissu suuntautui lähi-Valintataloon, jäin ilman noita aineksia. Korvaajina toimivat tavallinen lehtisalaatti ja kaapissa jo valmiiksi olleet auringonkukansiemenet.

(Kuva on taas hirvittävän huono. Jos tiedät, miten digipokkarilla saa pimeinä syksyiltoina hyviä kuvia, niin kerro minullekin! Ja nyt myöhemmin kun katsoin tätä kuvaa eri näytöltä, niin kuva on sumuisen lisäksi vielä hirvittävän värikäs. Näin ne näytöt vaihtelee...)


Vuohenjuustosalaatti (2 annosta)

1 pieni tai ½ iso punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 ruukku salaattia
kourallinen rucolaa
n. 10 cm pala kurkkua
vajaa rasia kirsikkatomaatteja
kourallinen auringonkukan- tai pinjansiemeniä
n. 100 g vuohenjuustoa
n. 3 rkl vehnäjauhoja
nokare voita
mustapippuria

Balsamicokastike:
1 dl balsamicoa
1 dl sokeria

Valmista balsamicosiirappi jo etukäteen. Kuumenna kattilassa balsamico ja sokeri, keitä hämmennellen n. 10 min. Kaada puhtaaseen pulloon. Huom! Siirappi kannattaa jättää melko juoksevaksi, sillä se jähmettyy jääkaapissa melkoisesti. Omani oli jääkaappisäilytyksen jälkeen niin kovaa, että se ei omin avuin tullut pullosta ulos. Mikäli näin pääsee käymään, laita pullo kahvikuppiin tai muuhun pieneen astiaan ja kaada vedenkeittimestä kiehuvaa vettä pullon ympärille, jolloin siirappi pehmenee taas juoksevaksi.

Laita punasipulit hyvissä ajoin marinoitumaan: leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon oliiviöljyn ja hunajan kanssa. Kasaa lautasille reiluksi paloiksi revitty salaatti, rucola, kurkku ohuina viipaleina ja tomaatit puolitettuina. Nostele päälle punasipuli marinadeineen. Paahda kuumalla pannulla auringonkukansiemenet ja siirrä syrjään odottamaan. Viipaloi vuohenjuusto n. 1-2 cm:n palasiksi, pyörittele vehnäjauhoissa ja paista pannulla voissa kauniin ruskeaksi. Mausta ripauksella mustapippuria ja nosta salaatille. Ripottele päälle vielä auringonkukansiemenet ja valuta kastikkeeksi balsamicosiirappia.


Ei kommentteja: