Ronttasin pari päivää sitten S-Marketista ison pussin alle euron kilolta maksaneita kotimaisia omenoita. Pitäis vissiin ottaa ovesta pois "ei mainoksia kiitos" -lappu, koska tiesin näistä omenoista vasta viimeisenä tarjouspäivänä. Muuten olisin käynyt hakemassa niitä useampanakin päivänä.
Eilen tein omenoista myöhäisiltapalaksi kaurahiutaleiden kanssa paistosta. Ei taaskaan mitenkään omaperäistä, mutta helppoa ja hyvää kyllä.
(Kuvausongelmat jatkuu: valo ei tahdo riittää millään, ja ilman salamaa kuvista tulee rakeisia. Ja jostain syystä myös sinisiä, mitä yritin kuvankäsittelyohjelmalla paikata, jolloin pöytäliinasta tuli liian punainen mutta ruuasta kai suht oikean väristä.)
Kaura-omenapaistos (2:lle)
3-5 kotimaista omenaa (nälkäisyydestä ja omenan koosta riippuen)
1 tl kanelia
50 g voita
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
Pese ja lohko omenat, lado voideltuun vuokaan ja ripota päälle kanelia. Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja sokeri ja kippaa omenoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 20 min ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Meidän vaniljakastikkeena toimi Oatly-kaurajuttu. Tårta på tårta siis vähän... Ostin tuota viime pääsiäisenä mämmin kanssa ja tykästyin kovasti, ja nyt yritin etsiä tuota vaikka kuinka monesta kaupasta, ennen kuin sitä sitten löytyi samaisesta S-Marketista, josta omenatkin kotiutin. Kandee kokeilla, jo hienon pakkauksenki takia! :) Tosin tuossa on aika paljon lisäaineita - joita toki on myös maitopohjaisissa vastaavissa tuotteissa. Paras ratkaisu olisi tietystikin tehdä vaniljakastike itse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti