17.10.2009

Omppulätyt

Tämä eväs tehtiin muka hiilaritankkaukseksi ennen puolikasta (oikeasti vain makeanhimoon). Vastoin odotuksiani kokograhaminen lättytaikina onnistui oikein hyvin. Idea lättyihin lähti täältä.


Omenalättyset

1 pullo (0,3 l) Vichyä
1 kananmuna
ripaus suolaa
1 tl hunajaa
3 rkl raejuustoa
grahamjauhoja
2 pientä kotimaista omenaa
paistamiseen voita

Vispaa Vichyyn kananmuna, saat vinhasti kuohuvan seoksen. Lisää suola, jolloin taikinanalku kuohuu lisää. Anna tasoittua, lisää hunaja ja raejuusto. Vispaa sekaan grahamjauhoja niin paljon, että saat aikaiseksi selvästi tavallista lättytaikinaa tömäkämmän vellin. Alakuvasta voi saada jotain viitteitä taikinan paksuudesta. Pese omena ja lohko se neljään osaan. Poista siemenet ja tee lohkoista parin millin paksuisiksia viipaleita.

Kuumenna voi ohukais- tai tavallisella pannulla, laita pannulle ruokalusikallinen taikinaa per lätty ja asettele päälle kaksi omppuviipaletta. Paista molemmin puolin. Syö hienonsokerin kanssa (pussista tarjoiltuna ;)).


Ei kommentteja: