28.10.2009

Yhteensattumia

Joskus käy niin, että kuulee vaikkapa radiosta jonkun kappaleen, jota ei ole kuullut pitkään pitkään aikaan, ja törmää samaan biisiin uudestaan sitten vielä jossain ihan muualla.

Tein jonkin aikaa sitten katkarapusalaattia, jota varten marinoin katkaravut chili-valkosipulimurskalla, jota A. osti kesällä valkosipulimarkkinoilta (joo, täällä on sellaset). Homma meni näin: pakastekatkaravut sulatettiin, sekaan laitettiin chili-valkosipulia ja oliiviöljyä ja marinoitiin ehkä tunteroinen. Chili-valkosipulin voi varmasti korvata esim. parilla kolmella valkosipulin kynnellä ja tuoreella chilillä, pienenä murskana molemmat. Ja yhteensattuma: samantyyppisiä katkarapuja voi laittaa myös tortilloihin.

Toinen yhteensattuma: Olin maanantaina Uudenmaan Marttojen järjestämällä kasvisruokakurssilla, jossa tehtiin itse voita.

Ja kolmas: Samaisella kurssilla eräs nainen kertoi ihanan kuuloisesta punajuuriruuasta. Punajuuri keitetään tarvittaessa, leikataan noin senttisiksi viipaleiksi, levitetään pellille. Päälle leikataan vuohenjuustoviipaleet ja päälle lorautetaan hunajaa. Uuniin. Ja tänään törmäsin tällaiseen versioon.

Ei kommentteja: