12.9.2010

"Pehmelöistä"

En ole ollut mitenkään kauhean innostunut mistään smoothie-hommista, sillä tykkään pureskella ruokani, enkä halua kiskoa varsinkaan aamupalaa yhdellä huikalla alas. Meillä on kuitenkin kotona blenderi, ja eilen illalla latasin siihen pari desiä mustikoita sulamaan aamuksi. Nimittäin meillä on nyt pakastimessa taas jonkin verran marjoja (oikeasti tarvitsisimme isomman pakastimen), joita en ole vielä hirveästi kuitenkaan käyttänyt: puuron päälle ne sopivat mainiosti, mutta puuro ei pidä nälkää minkään vertaa, eikä ole tullut tehtyä soppaa tai jukurttiakaan.

Onneksi laitoin mustikat juuri eilen, sillä tämä aamu oli ihan karmiva. Jo eilisen päivän vietin flunssan vuoksi käytännössä nukkuen, ja nyt yöllä nukuin kunnioitettavat yksitoista tuntia. Tosin kävin hereillä jo seitsemän aikaan, jolloin totesin, että olo on niin hirveä, etten tolpillani pysy. Menin uudestaan nukkumaan ja heräsin - tätä ei usko kukaan - varttia vaille yksitoista. Vaan kylläpä sitten kelpasi, kun surautti itselleen pirtelöä, joka oli helppo kaataa kurkusta alas. Ja sainpa siinä sivussa juotua myös kahvia ja syötyä pari juusto-kinkku-kurkkuvoileipää. Elämä hymyilee taas.

Pahan aamun pelastus eli mustikka-banaanipehmelö (2 keskikokoista lasillista)

2 dl mustikoita
1 banaani
1 tl hunajaa
1 rkl vehnäleseitä
maitoa

Laita maitoa lukuun ottamatta kaikki aineet blenderiin tai sössää sauvasekoittimella. Lisää maitoa sen verran, että koostumus on sopivan juotava. Kaada lasin kautta kurkkuun.

2 kommenttia:

SakariSokeri kirjoitti...

Paranemisia sinne!

Sussu kirjoitti...

Kiitos, kyllä tämä jo tästä alkaa sujua. :)