31.10.2010

Pottumuusi 2.0

Luen ahkerasti Pastanjauhantaa mutten ole ennen tätä päivää tainnut mitään ohjetta kokeilla. Tänään kuitenkin intouduin tekemään yrttistä pottumuusia, ja voi että olikin hyvää! Pastanjauhajia mukaillen laitoin muusin kaveriksi lihapullia tomaattikastikkeessa, mutta tomaattikastikkeen tein aika pitkälti samalla tavalla kuin edellisen postauksen katkarapukeiton. Tosin Pastanjauhannassakin tomaattikastikkeessa oli jukurttia. Yllättävää oli, miten hyvin tomaattinen kastike sopi pottumuusin kylkeen - yleensä kun mielestäni muusin kanssa passaa vain ruskea kastike. Muusin rucola ja persilja taitavat kuitenkin olla aika luonteva pari tomaatin kanssa.

Ja mahtavaa: niin hyvää kuin sapuska olikin, sitä jäi sen verran yli, että saan siitä huomenna itselleni työeväät.

Jälkkäriksi tein puolukkarahkaa. Vaikka rahka kuin rahka on hyvää (ja helppo välipala, kun sekaan pilkkoo vaikka banaania), niin puolukkarahka on kyllä the Rahka ja peruksena paras: 2 dl kuohukermaa vatkattuna, 200 - 250 g rahkaa, n. 4 dl puolukoita, 3 tl vaniljasokeria ja n. 3 rkl hienoa sokeria.

Ei kommentteja: