28.10.2010

"Vastuu-niminen taakka on rakas / ei sitä muille jakamalla saa keventää / ellen saa olla väsynyt ja korvaamaton"

Viikkoa on takana jo ihan liikaa (vaikka töissä vasta kaksi päivää) ja ulkona tihkuu kylmää vettä, vaan onneksi on ruokaa.

Ja pimiäki on.

Aioin tehdä kalakeittoa, mutta kala oli niin kallista, etten uskaltanut sitä ostaa kun en tiennyt, paljonko on tilillä rahaa. (Huomenna onneksi palkkapäivä!) Ostin katkarapuja ja tein niistä keiton. Yleensä keitossa kai metsästetään sattumia, mutta nyt kyllä liemi on niin mahtavaa, että katkaravut ja muut tilpehöörit jäivät ihan sen varjoon. Tämä keitto tsemppaa ihmisen vielä perjantaihin!

Tomaattinen katkarapukeitto

n. 3 rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
3 pientä sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 tl tulista chilitahnaa (ikuisuuspurkki jääkaapissa - chili ja muita muita mausteita korvaamaan, jos ei jotain tällaista kaapista löydy)
1 tlk tomaattimurskaa
n. ½ dl tomaattisosetta
n. 3-4 dl vettä
½ kalaliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
1 pss pakastettuja katkarapuja
n. 2 dl maustamatonta jukurttia
tuoretta persiljaa

Silppua porkkana ohuiksi suikaleiksi, silppua sipulit. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä, kunnes ovat vähän pehmenneet. Lisää chilitahna, pyörittele hetken aikaa kasvisten kanssa. Kaada kattilaan tomaattimurska ja -sose sekä tomaattimurskapurkin huuhteluvesi. Heitä kalaliemikuutio joukkoon, ja anna kiehua, kunnes porkkanat ovat kypsiä mutta vielä napakoita. Lisää sitruunamehu, katkikset ja jukurtti, kuumenna mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty (arvaakko kellä sitkistyi?). Lastaa päälle tuoretta persiljaa ja nassuta leivän ja maidon kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

vaikuttaa varsin maukkaalta, pitääpä kokeilla.

Sussu kirjoitti...

Oli se maukasta. :)

Sussu kirjoitti...

Niin ja kerropa miltä maistui, jos kokeilemaan päädyit!