18.10.2010

Täytteitä taikinalla

Viikonloppuna tuli taas leivottua.

Perjantai-iltana tehtiin pizzaa, jonka pohjaa kohotettiin pitkään ja hartaasti jo keskiviikosta asti, tällä ohjeella. Haettiin ihan Lidlistä asti oikeanlaisia jauhojakin ja kaikkea, mutta ihan ei saatu sellaista ohutta pizzeriapohjaa kuitenkaan. Pizzan paistamiseen meni paljon enemmän aikaa kuin olisi pitänyt, enkä ehkä uskaltanut venyttää pohjia tarpeeksi ohuiksi: omassa pizzassani pohja oli paikoin miltei sentin paksuinen... Uusi yritys joskus.


Mutta eihän tämäkään nyt toki pahaa ollut... ;) Täytteenä tomaattikastiketta, mozzarellaa, artisokan sydämiä, ilmakuivattua kinkkua ja basilikaa. Varsinkin artisokat oli aivan mahtavia. Mozzarellaa ostettaessa sattui hauskasti: seistiin Citymarketissa juustohyllyn edessä ja pohdittiin, että mitä mozzarellaa otetaan. Huomasin Pirkan buffalomozzarellan, jota olen kuullut kehuttavan, ja sanoin A:lle, että se on kuulemma hyvää, mutta toisaalta näyttää olevan myös puolta kalliimpaa kuin ihan perusversio. Ja saman tien kun olin päässyt noin sanomasta, sieppasi vieressä seissyt naisihminen salamana kärryynsä sitä buffalomozzarellaa ja hipsi pois. Me tyydyttiin siihen tavikseen.

Viikonlopun toinen leipomus oli lauantain siivouspäivän jälkeiseen nälkään pikapikaa tehty pannari. Pitkään arvottiin, että lähtäänkö kebabille, mutta lopulta viitseliäisyys vei voiton (ja olis sinne kebabilleki tosiaan pitänyt lähteä). Hyvää tämä silti oli, ja pikaruoaksikin voisi nimittää. Teemmä toistekin.


Ei minkään näköinen sienipannari


8 dl maitoa + 1 dl kermaa
3 munaa
1 tl suolaa
2 dl grahamjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. ½ l sieniä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria, oreganoa, timjamia
n. 2 - 3 dl juustoraastetta

Sekoita maitoon munat ja suola, lisää jauhot + leivinjauhe. Kaada taikina pellille. Ripottele päälle silputut sienet, sipulit ja mausteet ja päällimmäiseksi vielä juustoraaste. Paista 200 asteessa puolisen tuntia. Anna pannukakun jäähtyä vähän ennen syömistä: aivan tuoreena rakenne on vielä vähän taikinainen.

1 kommentti:

SakariSokeri kirjoitti...

Tiijäkkö mää just aattelin motsarellapitsaa ennen ku tulin tänne! Hyvältä näyttää ja tuota sienipannaria kokkeilen ehottomasti joskus :p