14.11.2010

Haasteet jatkuu: tänään lautasella verilättyjä

Tänään sitten lotrattiin loppu veri lättytaikinaan. Ohje oli veripullon kyljestä, jossa mainostettiin myös: "Valmistat verilätyt nopeasti." Ei tarvitse teurastaa lehmää itse...

Tässäpä oiva kuva-arvoitus.
Ei joka päivä lautaselta tällainen vastaan tuijota.


Meillä ei ole sellaista pieniä lättyjä paistavaa pannua, joten lätyistä tehtiin isoja, ja täytteeksi tehtiin juureskastike. Melkoista fuusiokeittiötä tämä ruoka oli: Verilätyt taitavat olla aika suomalaista ruokaa ja tuo juureskastike ehkä makujensa puolesta veti jonnekin idemmäs ja etelämmäs - joskin siinäkin oli käytetty taas kotimaisia sesonkijuureksia. Ja fuusiota taisi olla raavaan veren ja hippipapukastikkeen kohtaaminenkin. Hyvin maistui.

Verilätyt (n. 10-15 isoa lättyä)

2,5 dl verta
2,5 dl olutta
2,5 dl ruisjauhoja
(tarvittaessa lisäksi vehnäjauhoja ½-1 dl)
½ tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 kananmuna

Sekoita veri, olut ja jauhot. Anna turvota hetken aikaa ja lisää loput aineet. Paista pannulla voissa. Lätyt ovat helposti hajoavaa sorttia - pikkuohukaispannulla tulee varmaan helpommin. Sekoittele taikinaa välillä, ettei veri pääsee hyytymään.

Juureskastike

2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl keitettyjä (härkä)papuja
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattimurskapurkillinen vettä
n. ½ dl tomaatipyreetä
kasvisliemikuutio
n. 100 - 150 g valkosipulituorejuustoa
2 tl juustokuminaa
2 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 tl sitruunamehua / viinietikkaa

Raasta tai pilko porkkana ja palsternakka, silppua sipuli. Pehmitä juureksia ja sipulia hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska, tomaattimurskapurkin huuhteluvesi, tomaatipyree ja kasvisliemikuutio. Keitä pienellä lämmöllä, kunnes juurekset ovat pehmeähköjä. Lisää pavut ja anna niidenkin lämmitä hetken. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mausteet, kiehauta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuliko lapsena kyllästettyä pottumuusilla ja verilätyillä... (sorry)

Sussu kirjoitti...

Haha, ei nyt ehkä ihan kyllästettyä... ;) Mutta se vanha pottumuusikammo ehkä sen verran vielä toisinaan kummittelee, että piti nyt ottaa varman päälle.

jaceeyampolsky kirjoitti...

Wynn vs. Encore - MapyRO
Find all information and 이천 출장마사지 reviews of Wynn 진주 출장안마 and Encore in Las Vegas, NV. 순천 출장마사지 The Wynn and Encore are both 동두천 출장마사지 rated very highly by travel 이천 출장안마 writers. Rating: 4.2 · ‎32 reviews